JFeng Digital - muzikale hifi streamers

 

Op deze pagina vindt u de audio streamers van JFeng Digital. De JFeng Digital streamers blinken uit in geluidskwaliteit en zeer uitgebreide features tegen een scherpe prijs.

 

jfdigital_logo_new

 

 

NIEUWE UDS SERIE

 

De nieuwe serie UDS (Ultra Digital Serie) audio streamers van J. Feng Digital biedt onovertroffen prestaties, is in verschillende configuraties te verkrijgen, biedt vele features en een 7 inch beeldscherm. 

Alle modellen gebruiken drie verschillende klok oscillators (voor 44,1 kHz, 48 kHz en meervouden daarvan en een voor DSD). Dit resulteerde in nog lagere jitter waarden dan de al zeer lage waarden bereikt met de HDM serie streamers.

Nog meer audio formaten kunnen worden afgespeeld: DSD / DTS / PCM (FLAC, DSD / ISO / DIFF / DSF, APE, AIFF, Apple Lossless(ALAC), AAC, etc),
Nog hogere bitrates worden ondersteund: tot PCM 32Bit/768KHz, DSD 64 / 128 / 256 superhigh stream audio formaten.

Naast UPNP / DLNA voor bediening en zoeken door de muziekbibliotheek met behulp van een Android, IOS of Microsoft phone/tablet, wordt nu ook Apple Airplay ondersteund. Naast het bedienen door middel van een telefoon of tablet kan de bijgeleverde afstandbediening worden gebruikt.

Aanbevolen wordt om de streamers te bedienen met behulp van een zogenaamde UPNP control point app op een Ipad/Iphone of Android tablet/telefoon. Aanbevolen wordt 8Player voor IOS apparaten en BubbleUPNP voor Andoid apparaten.

Ook zonder thuisnetwerk kunt u rechtstreeks met uw telefoon of tablet de streamer bedienen (WIFI direct) en muziek afspelen vanaf een USB disk of een harde schijf inbouwen (niet bijgeleverd).

 

 

 

UDS-1

3 varianten:

 • Zonder ingebouwde DAC (alleen digitale uitgang en externe DAC nodig)

 • Inclusief DAC (2 x Wofson wm8741)

 • Inclusief DAC (2 x ESS Sabre ES9018)

Afmetingen: 285mm(W) x310mm(D) x150mm(H)

uds1 front silver

 

 

UDS-3

2 varianten en 1 optie:

 • Inclusief DAC (2 x Wofson wm8741)

 • Inclusief DAC (2 x ESS Sabre ES9018)

 • Optioneel analog input board (biedt analoge ingangen, d.m.v. een ADC (Analoog naar Digitaal Converter) wordt het signaal geconverteerd)

De UDS-3 beschikt over meerdere verschillende soorten digitale ingangen (coax, optisch en AES/EBU en HDMI). Hierdoor is de UDS-3 ook als zeer goede DAC te gebruiken.  

Gebalanceeerde XLR analoge uitgangen en RCA uitgangen (tulp)

Afmetingen: 435mm(W) x310mm(D) x150mm(H) 
uds3 front black

 

 

 

 

UDS-5

Is gelijk aan de UDS-3 maar heeft een ingebouwde DVD drive (voor audio ripping).

uds5 front silver

 

 

 

 

HDM Serie

HDM-03

Dit is het topmodel van de JFeng Digital HDM streamers en beschikt over een 32 bit high-performance multimedia processor en DSP. De referentie klok is een industrieel digital phase-locked loop (DPLL) systeem wat jitter reduceert tot ultra lage waarden. De audio coding en decoding software kan tot 24 bit/192 KHz bitrates en vele audio formaten (WAV / WMA / APE / FLAC / ALAC / ACC) verwerken. In de toekomst kunnen door firmware upgrades nog meer formaten aan dit lijstje en nieuwe features worden toegevoegd.

De DAC is gebaseerd  op de vlaggenschip WM8741 DAC met digitaal filter van Wolfson. In de HDM-03 is er voor ieder kanaal één van deze DACs gebruikt. De HDM-03 kent verder een gescheiden hoge kwaliteit lineaire voeding voor het digitale en analoge deel.

 

 

HDM-03_small

 

 

HDM-03S

De HDM-03S is haast identiek aan het topmodel de HDM-03. De belangrijkste verschillen zijn:

 • De HDM-03S beschikt over een groter touch screen aan de voorzijde.
 • De HDM-03S heeft geen gebalanceerde uitgangen en geen digitale AES/EBU uitgang.
 • De HDM-03S heeft geen speciale extra RCA uitgang (via audio transformer) 

hdm03s front

 

HDM-05

De HDM-05 is de nieuwste streamer van JFeng Digital. Deze is het best vergelijkbaar met de HDM-03. De verschillen met de HDM-03 zijn:

 • De HDM-05 heeft geen touch screen aan de voorzijde. Bedienen kan dus met de meegeleverde afstandsbediening of UPNP control point apps.
 • Extra digitale digitale coax ingang.

 hdm-05 front

 

 

 

HDM-01D

Deze JF Digital streamer beschikt over de 32 bit high-performance multimedia processor en DSP. De referentieklok is een industrieel digital phase-locked loop (DPLL) systeem wat jitter reduceert tot ultra lage waarden.  De audio coding en decoding software kan tot 24 bit/192 KHz bitrates en vele audio formaten (WAV/WMA/APE/FLAC/ALAC/ACC) verwerken. In de toekomst kunnen door firmware upgrades nog meer formaten aan dit lijstje en nieuwe features worden toegevoegd.

Naast het bedienen door middel van de touch screen is een afstandbediening bijgeleverd. Aanbevolen wordt om de streamer te bedienen met behulp van een zogenaamde UPNP control point app op een Ipad/Iphone of Android tablet/telefoon. Aanbevolen wordt 8Player voor IOS apparaten en BubbleUPNP voor Andoid apparaten.

HDM-01D-565

 

In de onderstaande tabel vindt u de verschilenl tussen de JF Digital HDM streamers (verkrijgbaar in zwart en tegen meerprijs ook in zilver):

Model

 

HDM-01D

HDM-03S

HDM-03

HDM-05 

Product Klasse

Hi-Fi

High-End

High-End

High-End 

Ingebouwde Harde schijf

Nee

Nee

Nee

Nee 

USB Poort

3 Stuks

2 Stuks

2 Stuks

2 Stuks 

RJ-45 Poort

Ja

Ja

Ja

 Ja

Usb wi-fi

Ondersteuning

Ondersteuning

Ondersteuning

Ondersteuning 

S/P DIF OUT

Ja

Ja

Ja

 Ja

S/P DIF IN

Nee

Ja

Ja

 Ja

D/A Converter Chip

Nee

Wm8741 x 2

Wm8741 x 2

Wm8741 x 2 

OP Amp

Nee

AD797 x 4

AD797 x 4

AD797 x 4 

Audio Transformer

Nee

Nee

Ja

 Nee

Analog output Port

Nee

RCA

RCA x 2+XLR

RCA + XLR 

Hoofdtelefoon output

Nee

Ja

Ja

 Ja

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De firmware van de steamers is te upgraden waardoor nieuwe functies, verbeteringen etc. kunnen worden toegevoegd. De firmware is te downloaden door op de pijl te klikken (een nieuw scherm met de download pagina van de fabrikant zal worden geopend.

DownloadPijl

Als de firmware is gedownload zult u die moeten uitpakken (unzippen of unrarren). Het uitgepakte bestand kunt u kopiëren naar een USB geheugenstick. Plaats het bestand niet in een folder/map a.u.b. Plaats de USB geheugenstick in de streamer en kies in het menu voor settings en vervolgens voor upgrade. De firmware zal nu geladen worden. Hierna volgt een hersart van de streamer en de nieuwe firmware zal gebruikt worden.

Belangrijke opmerking: Pas op met de firmware voor de HDM serie(vanaf 2012). Deze is alleen te gebruiken op streamers die beschikken over een nieuwe hardware module (sneller CPU board). Die is ook pas verkrijgbaar vanaf 2012. Het installeren van deze firmware op streamers die nog niet beschikken over deze firmware maakt deze streamer onbruikbaar. Streamers verkocht na 2012 hebben automatisch de laatste hardware module en zijn daarom veilig te upgraden.

 

Neem voor meer informatie, een vrijblijvende demonstratie of de adviesprijs contact op met een van de dealers of stuur een bericht aan This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..